Ο ένας κακοποιός νίβει τον άλλον και οι δυο τον Πρόεδρο…

Της Ιόλης

Σχόλια καθημερινού χάους

• Πάντως η κυπριακή δικαιοσύνη έλαμψε τις τελευταίες μέρες σε ό,τι αφορά το πώς χειρίζεται περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο ένας κακοποιούσε ανήλικη με νοητική υστέρηση για έναν ολόκληρο χρόνο. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων επειδή οι πανέξυπνοι δικαστές μας, λένε, έλαβαν υπόψη τους ως ελαφρυντικό το λευκό ποινικό του μητρώο. Αν είναι δυνατόν! Ο άλλος κακοποίησε σεξουαλικά εντεκάχρονο κορίτσι το 2015 και η υπόθεση δεν έχει ξεκινήσει καν να εκδικάζεται. Κυκλοφορεί δηλαδή ελεύθερος μέχρι που η μητέρα απελπισμένη κατήγγειλε την υπόθεση στα ΜΜΕ για να ευαισθητοποιηθεί η δικαστική εξουσία και να αναγκαστεί να κάνει κάτι επιτέλους. Παρεμπιπτόντως, η τελευταία αναβολή που έγινε αποδεχτή από δικαστή έγινε με τη δικαιολογία ότι ο δικηγόρος του κατηγορούμενου δεν μπορούσε να διαβάσει τις καταθέσεις του ΤΑΕ γιατί ήταν κακογραμμένες. Και ο δικαστής μας το δέχτηκε. Τρία χρόνια από τη διάπραξη του εγκλήματος.

• Τελικά πρέπει πράγματι να κάνει κανείς έγκλημα σ’ αυτόν τον τόπο για να πάει μπροστά. Βουλευτές μας, άλλοι πανέξυπνοι, κατέθεσαν πρόταση νόμου στη Βουλή η οποία προνοούσε ότι θα επιτρέπεται η έκδοση επαγγελματικής άδειας οδήγησης ταξί και λεωφορείου από άτομα που καταδικάστηκαν για βιασμό, απόπειρα βιασμού, απαγωγή, διαφθορά ανήλικης και άλλα τέτοια, αν είχαν καταδικαστεί πριν από το 2015 που ισχύει η νομοθεσία που τους απαγορεύει την έκδοση τέτοιας άδειας. Βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και της Αλληλεγγύης. Μαθεύτηκε το γεγονός και μετά την κατακραυγή απέσυραν την πρότασή τους. Ιδιαίτερα αφού προηγήθηκε και η κατακραυγή για την πρόταση νόμου που επέτρεψε τις αποφυλακίσεις των επώνυμων κρατουμένων, αλλά και η αποφυλάκιση παιδεραστών με προεδρική χάρη μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη για δεύτερη φορά.

• Κατά τα άλλα ζούμε σε έναν τόπο όπου ο μεγαλύτερος εγκληματίας μας –ου «γνωστός επιχειρηματίας» ήθελα να πω– ονομάζεται «Αλεξούι». Το γνωστό Αλεξούι, λοιπόν, ο «νονός» που κυριαρχεί στη Λευκωσία πια, συνελήφθη προ ολίγων ημερών για υπόθεση ναρκωτικών για την οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί. Ευθύς μετά του επιδόθηκε κατηγορητήριο από τον Φόρο Εισοδήματος, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για μη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης για το 2014 ως μέτοχος κάποιας εταιρείας. Αδίκημα για το οποίο προβλέπεται πρόστιμο πενήντα ευρώ. Την είδαν αδιάφθοροι οι φωστήρες της κυπριακής δικαιοσύνης. Νομίζουν θα πιάσουν τον Αλ Καπόνε. Θα πιάσουν τον Μίτα!

Υ.Γ.: Τι γίνεται με τη Σάβια Ορφανίδου; Ανησυχούμε γιατί δεν ακούμε πλέον νέα της. Μάθαμε ότι επέστρεψε στο υπουργείο Οικονομικών δίπλα στον Χάρη Γεωργιάδη μετά τη διάτρητη από χίλιες πάντες απόσπασή της στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο. Είναι ικανοποιημένη με τον ταπεινό μισθό της λειτουργού του υπουργείου εδώ στην Κύπρο; Γιατί άμα μάθεις με τον παχυλό μισθό του αποσπασμένου και τα κάμποσα επιδόματα από πάνω , δύσκολα γυρνάς πίσω.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s