Της Ιόλης Μιχαηλίδου
Σε απάντηση του κειμένου στην προηγούμενη σελίδα, πρέπει να σημειώσουμε ευθαρσώς ότι σε ένα σοβαρό κράτος, κατά την άποψή μας, η Λήδα Κουρσουμπά θα είχε πάει ήδη σπίτι της. Το ποιο είναι αυτό το σοβαρό κράτος λίγο μας ενδιαφέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι η περίπτωση της Λήδας Κουρσουμπά αναδεικνύει απλώς τη σαθρότητα και το βάθος της διαπλοκής που επικρατεί σε όλους τους τομείς του σάπιου συστήματος που μας κυβερνά.
Η κυρία Κουρσουμπά, χρόνια εξέχων μέλος αυτού του συστήματος, χρόνια δεμένη στις υψηλόβαθμες και υψηλόμισθες θέσεις της, καθώς κατέχει δύο επιτροπάτα –τόσο καλή στη δουλειά της είναι–, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα αμφισβητούσε κανείς τις πράξεις και τις επιλογές της. Γι’ αυτό, εδώ και χρόνια, κάνει ό,τι της καπνίσει χωρίς να σκέφτεται τη λογοδοσία. Καταχρώμενη τη θέση της στο σύστημα, ευνοούμενη από διαδοχικές κυβερνήσεις, μπαστακωμένη στα πιο ψηλά δώματα της κοινωνίας μας λες και ικανότεροι απ’ αυτήν δεν υπάρχουν, βολεύει ημετέρους, μοιράζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ του φορολογούμενου πολίτη σε φίλες της, παρεμβαίνει για διαγραφή δανείου του συζύγου της από τον Συνεργατισμό, ουσιαστικά κάνει ό,τι θέλει και εξανίσταται όταν κάποιος υποδεικνύει την ξεκάθαρη διαπλοκή, ισχυριζόμενη ότι το κάνει επειδή θέλει να τη στοχοποιήσει, να τη διασύρει και να τη διαπομπεύσει για αλλότριους και σκοτεινούς σκοπούς. Μάλλον του Γενικού Ελεγκτή δεν του αρέσει η φάτσα της.
Και όλα αυτά χωρίς να μπούμε και στην ουσία –που αν μπούμε θα κλάψουμε από απελπισία– που είναι η ανάθεση στην κυρία Κουρσουμπά του συντονισμού για τη συγγραφή των ομοσπονδιακών νομοθετημάτων για μετά τη λύση του Κυπριακού. Η κυρία Κουρσουμπά με τις φίλες της έλαβαν μέχρι σήμερα από τον φορολογούμενο πέραν των 300.000 ευρώ για να ετοιμάσουν τα νομοθετήματα που θα ορίζουν τις ζωές μας μετά τη λύση. Λύση που δεν είδαμε, δεν ξέρουμε, αλλά πληρώνουμε με αδιαφανείς διαδικασίες μία δικηγόρο, φίλη της κυρίας Κουρσουμπά, για να την ορίσει νομοθετικά.
Ε λοιπόν, για να τελειώνουμε, «σε ένα σοβαρό κράτος δεν θα συνέβαινε αυτό». Η Λήδα Κουρσουμπά θα είχε πάει ήδη στο σπίτι της. Αλλά, εφόσον προφανώς δεν ζούμε σε ένα σοβαρό κράτος και εφόσον λογικά η κυρία Κουρσουμπά δεν θα πληρώσει για όσα έκανε –όπως τόσοι και τόσοι άλλοι–, ας παραιτηθεί τουλάχιστον. Εξάλλου, η σύνταξη που θα παίρνει ως πρώην εισαγγελέας της Δημοκρατίας και η σύνταξη από τα επιτροπάτα της θα της εξασφαλίσουν μιαν αξιοπρεπή ζωή μέχρι τα βαθιά γηρατειά της. Και αυτής και του καημένου του διαπομπευμένου συζύγου της.